Announcement : Domain Price will increase, effective from 31 October 2015 (12.01 am)

Dear our valued customers, As we all know, our domain & Privacy Protection service prices are amongst the lowest in Malaysia. However, due to continuous fall of Ringgit currency against US Dollar lately, the costs of those domains have increased significantly, which exceed our current selling price. Therefore, effective from 31 October 2015 (Saturday) (at […]

Continue reading


Pengumuman : Kenaikan harga domain, bermula 31 Oktober 2015 (12.01 am)

Pelanggan yang kami hormati, Seperti yang anda sedia maklum, harga domain & servis Privacy Protection di NetKL adalah antara yang termurah di Malaysia. Walaubagaimanapun, berikutan penyusutan nilai Ringgit (MYR) berbanding US Dollar (USD) yang berterusan sejak akhir-akhir ini, kos domain tersebut telah meningkat, sehingga melebihi harga jualan yang kami tawarkan kepada pelanggan. Oleh itu, bermula […]

Continue reading


What is ID Protection?

ID Protection is an optional service to enable a domain’s owner to hide their private info (eg Name, Mailing Address, Tel No, Email, etc) from being displayed in WHOIS server. (Here is example of WHOIS search : http://www.netkl.org/whois/lookup.php ) Below is a sample of search results (WITH and WITHOUT Whois ID Protection service): WHOIS ID […]

Continue reading


Apa itu ID Protection ?

ID Protection ialah servis tambahan yang membolehkan maklumat peribadi pemilik domain (seperti Nama, Alamat, No. Tel, Email, dll) disembunyikan dan tidak akan dipaparkan dalam server WHOIS (Contoh carian WHOIS : http://www.netkl.org/whois/lookup.php ) Berikut adalah contoh keputusan carian TANPA dan DENGAN ID Protection: Servis WHOIS ID Protection adalah OPTIONAL sahaja. Jika berminat, kosnya adalah RM15 setahun. […]

Continue reading


Masalah This page can’t be displayed

Mungkin IP anda kena block. Cuba anda buat step2 di bawah : 1) sila buka website guna browser lain (eg. Mozilla, Chrome, IE, etc) 2) kalau tak boleh juga, sila OFF kan modem internet & PC anda, pastu, ON kan semula 3) kalau tak boleh juga, sila minta kawan2/family buka website anda guna internet mereka […]

Continue reading


Disc Space over quota

Jika disk space hosting anda tak cukup, anda kena tambah Disc Space lagi lah. Ada 2 cara utk tambah Disc Space, iaitu : 1) beli je Disc Space tambahan dgn harga : 1GB = RM30 setahun 2GB = RM60 setahun atau 2) upgrade je hosting anda kepada pakej hosting yang lebih besar. Contoh; Medium Biz […]

Continue reading


Cara tukar URL blogspot kepada custom domain

Untuk setting/pointkan domain kepada blogger, anda perlu buat setting didalam domain control panel dan juga dalam admin blogger. berikut ialah panduan yang disediakan oleh blogger untuk cara pointkan domain kepada server mereka: http://support.google.com/blogger/bin/static.py?hl=en&ts=1233381&page=ts.cs Berikut ialah cara terperinci: Mula2, sila login dalam domain control panel di http://mydomain.netkl.com/customer Jika lupa password, klik pada option ‘Forgot Password’, masukkan […]

Continue reading


Masalah tukar nameserver tapi masih keluar website lama

Berikut ialah soalan yang sering kami terima: Salam..saya nak tanya.. Kenapa saya dah install wordpress di cpanel..dengan domain www.xxx.com,tapi dah siap install masih keluar lagi Laman blog yang saya platform dengan blogspot..kenapa tak keluar ke wordpress. Untuk reply soalan ini; Semua penukaran nameserver akan mengambil masa antara 12 – 24 jam sebelum fully update. selepas […]

Continue reading