Free domain

What is ID Protection?

Written by admin on 28/05/2014 – 11:49 AM -

ID Protection is an optional service to enable a domain’s owner to hide their private info (eg Name, Mailing Address, Tel No, Email, etc) from being displayed in WHOIS server.

(Here is example of WHOIS search : http://www.netkl.org/whois/lookup.php )

Below is a sample of search results (WITH and WITHOUT Whois ID Protection service):

WHOIS ID Protection service is only OPTIONAL. If interested, the cost is only RM10/year. Please do not hesitate to contact us , if you need further info/assistance.

NetKL Network
http://www.netkl.com

Apa itu ID Protection ?

28/05/2014 – 10:45 AM

ID Protection ialah servis tambahan yang membolehkan maklumat peribadi pemilik domain (seperti Nama, Alamat, No. Tel, Email, dll) disembunyikan dan tidak akan dipaparkan dalam server WHOIS (Contoh carian WHOIS : http://www.netkl.org/whois/lookup.php ...

Masalah This page can’t be displayed

20/05/2013 – 12:57 PM

Mungkin IP anda kena block. Cuba anda buat step2 di bawah : 1) sila buka website guna browser lain (eg. Mozilla, Chrome, IE, etc) 2) kalau tak boleh juga, sila OFF kan modem ...

Disc Space over quota

19/05/2013 – 12:41 AM

Jika disk space hosting anda tak cukup, anda kena tambah Disc Space lagi lah. Ada 2 cara utk tambah Disc Space, iaitu : 1) beli je Disc Space tambahan dgn harga : 1GB ...

Cara reset password cPanel

19/05/2013 – 12:27 AM

Berikut ialah cara mudah reset sendiri password cPanel: Login dalam Client Area. sila lihat gambar: Klik pada 'My Services'. Sila lihat gambar dibawah:   View pakej hosting. Sila lihat gambar dibawah:                   Sila lihat gambar dibawah: No1 ...

Cara tukar URL blogspot kepada custom domain

19/05/2013 – 12:11 AM

Untuk setting/pointkan domain kepada blogger, anda perlu buat setting didalam domain control panel dan juga dalam admin blogger. berikut ialah panduan yang disediakan oleh blogger untuk cara pointkan domain kepada ...

Masalah tukar nameserver tapi masih keluar website lama

25/09/2012 – 11:42 AM

Berikut ialah soalan yang sering kami terima: Salam..saya nak tanya.. Kenapa saya dah install wordpress di cpanel..dengan domain www.xxx.com,tapi dah siap install masih keluar lagi Laman blog yang saya platform dengan ...

Masalah Error establishing a database connection

08/09/2012 – 7:00 PM

Kami selalu dapat email dari client dengan mesej seperti berikut: Salam, Saya ada membuat pertukaran password pada cpanel. selepas itu, blog saya hanya memaparkan; Error establishing a database connection harap dapat membantu. TQ   Untuk soalan ini, ...

Masalah Bandwidth Limit Exceeded

28/06/2012 – 11:22 AM

Jika anda dapati website anda memaparkan mesej seperti ini; Bandwidth Limit Exceeded The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try ...

Masalah Your connection to this server has been blocked in this server’s firewall

24/06/2012 – 7:35 PM

Jika anda dapati mesej contoh seperti dibawah; Your connection to this server has been blocked in this server's firewall. You need to contact the server owner for further information. Your blocked IP address ...

Tentang Kami

Kami adalah penyedia perkhidmatan Web hosting dan Pendaftaran domain dengan harga yang amat berpatutan sejak Disember 2004. Lagi

Want to subscribe?

 Subscribe in a reader Or, subscribe via email:
Email address:
Find entries :