NETKL NETWORK

netkl network

Masalah Error 524 – Timeout Occured

Apa itu dan cara untuk memperbaikinya

Error 524 A Timeout Terjadi adalah kod status HTTP khusus Cloudflare yang menunjukkan bahawa sambungan ke pelayan telah ditutup kerana tamat masa.

Bergantung pada konteksnya, mesej error 524 mungkin menghalang anda memuat laman web, log masuk ke platform permainan dalam talian, atau menggunakan perisian.

Atau, permainan atau aplikasi mungkin berfungsi dengan baik ketika Anda menggunakannya di luar talian, dan 524 Timeout Occured Terjadi mungkin muncul hanya ketika anda mencuba mengakses fitur dalam talian.

Error 524 Timeout Occured Berlaku hampir selalu dipaparkan pada dua baris seperti ini:

Ralat 524 dari Cloudflare

Ralat 524 mesej dapat dilihat pada mana-mana peranti yang menjalankan sistem operasi apa pun.

Punca 524 Timeout Occured

Ralat 524 dilihat dalam situasi yang melibatkan Cloudflare . error itu bermaksud bahawa Cloudflare membuat sambungan ke pelayan yang sepatutnya berkomunikasi, tetapi pelayan mengambil masa terlalu lama untuk bertindak balas.

Sekiranya anda melihat ralat ini semasa cuba mengakses laman web atau ciri tertentu dalam aplikasi, tidak banyak yang dapat anda lakukan sebagai pelawat kecuali memberitahu pemilik perkhidmatan atau aplikasi tersebut. Terdapat pengecualian untuk ini, bagaimanapun, seperti yang akan anda lihat di bawah.

Sebaliknya, jika anda pemilik laman web yang menerima ralat 524 Timeout Occured Terjadi, terdapat beberapa perkara yang boleh anda cuba memperbaikinya.

Cara Memperbaiki Kesalahan 524 Masa Tidak Berlaku

  1. Muat semula halaman web jika anda melihat ralat di penyemak imbas anda, atau matikan dan mulakan semula program jika Kesalahan 524 dilihat di sana. Ini boleh menjadi masalah sementara yang akan diperbaiki oleh restart sederhana.
  2. Nyahpasang sepenuhnya program tersebut dan kemudian pasang semula dengan memuat turun versi terbaru dari laman web syarikat atau cakera pemasangan. Beberapa pengguna telah melaporkan bahawa ini memperbaiki kesalahan 524 mereka sejak mewujudkan semula sambungan ke pelayan, tetapi kaedah ini mungkin hanya berguna jika kesalahan 524 berlaku dalam program bukan penyemak imbas, seperti aplikasi yang menghubungkan ke pelayan permainan.
  3. Sekiranya anda mendapat ralat ketika menggunakan platform permainan Origin , ini mungkin berkaitan dengan sekatan yang terdapat di dalam akaun anda. Akaun kanak-kanak adalah terhad ; mereka tidak membiarkan anda bermain dalam talian, berkomunikasi dengan rakan, memuat turun permainan dari kedai Origin dan banyak lagi. Sekiranya ini adalah sebab anda melihat kod ralat 524, anda mesti log masuk ke akaun anak untuk meningkatkannya ke akaun dewasa / dewasa. Tetapi selain mengubah tarikh lahir pemegang akaun, ini hanya dapat dilakukan apabila anda tidak lagi dianggap di bawah umur. Anda akan diberitahu apabila akaun anak layak untuk peningkatan.
  4. Bergantung pada populariti laman web atau perkhidmatan, kesalahan 524 mungkin disebabkan oleh kemasukan pengunjung secara tiba-tiba yang tidak diharapkan oleh laman web ini, yang dapat memberi tekanan pada sumber pelayan, yang mengakibatkan kesilapan waktu tunggu ini.

Menunggu semuanya boleh anda lakukan dalam kes ini.

Sekiranya laman web tidak aktif kerana mesej ralat 524, anda mungkin dapat mengakses versi yang diarkibkan dengan mencari halaman di Mesin Wayback .

Adakah Anda Pemilik Laman Web?

Ikuti langkah-langkah ini jika anda pemilik laman web atau jika anda mempunyai kelayakan yang sesuai untuk membuat perubahan dari pelayan.

  1. Lumpuhkan semua plugin laman web anda dan kemudian ulangi tindakan yang menunjukkan mesej Error 524. Sekiranya ini menyelesaikan ralat, aktifkan pemalam sekali lagi, satu demi satu, sehingga anda dapat menentukan yang mana yang menyebabkan kesalahan 524 A Timeout Terjadi.
  2. Peningkatan beban pelayan kerana serangan DDoS mungkin menjadi penyebab ralat 524, dalam hal ini anda dapat mengaktifkan perlindungan DDos melalui Cloudflare . Sekiranya mesej Ralat 524 disebabkan laman web anda tiba-tiba mendapat lalu lintas yang lebih sah , pertimbangkan untuk meningkatkan rancangan hosting anda untuk menampung sumber tambahan yang diperlukan untuk melayani jumlah pelawat tersebut.
  3. Pindahkan sebarang proses yang berjalan lama ke subdomain yang tidak diproksi ( kelabu berawan ) dalam aplikasi Cloudflare DNS. Segala permintaan HTTP yang tidak menerima respons dari pelayan asal selama lebih dari 100 saat (atau lebih dari 600 saat untuk pelanggan perusahaan) akan habis masa dan anda akan melihat ralat 524 A Timeout Terjadi.
  4. Sebilangan mesej Ralat 524 disebabkan oleh sesuatu di luar kawalan anda. Hubungi penyedia hosting anda dan beri mereka kod ralat, zon waktu kesalahan 524 berlaku, dan URL yang mengakibatkan kesalahan. Mereka mungkin perlu memeriksa log pelayan dan tahap memori.
Masalah Error 524 – Timeout Occured
Scroll to top